Business & Pleasure — Technology

Business & Pleasure — Technology

Het is weer een drukke week geweest. Het werk aan het platform vordert gestaag, zo hebben we besloten dat we gebruik gaan maken van Azure DocumentDB in plaats van een relationele DB voor de opslag van persoonsinformatie en hebben wij deze week een nieuwe databron aangesloten op het platform: EDR Credit Services. Waar wij ons tot dusverre voornamelijk richtten op de automotive-industrie begint personeninformatie duidelijk aan belang te winnen, dat merken we natuurlijk ook in onze techniek.

Het belangrijkste is echter onze aankomende dienst "ID Checker". Hiermee kunnen we aangeleverde persoonsinformatie aan een veelvoud van bronnen controleren op juistheid en volledigheid, waarna we een "ok/nok" terugkoppelen. Zo kunnen onze gebruikers hun eigen datasets controleren, identiteiten valideren of nadere informatie opvragen. "Needless to say" dat dit truukje nogal wat technische en operationele voeten in de aarde heeft!

Een uitdaging, dát is het woord!


Maar ook aan de business-kant zijn er vorderingen te melden. We zitten een beetje in spanning voor een tweetal tenders waaraan wij mee doen. Ik ga hier niet in details treden natuurlijk, maar beide bieden hele mooie kansen voor wat betreft directe business (duh!) en het profileren van onze organisatie. Daarnaast blijft onze partner EDM aan de lopende band met mooie ideeën komen (soms tot we er een beetje van overlopen) die vrijwel zonder uitzondering niet alleen praktisch uitvoerbaar zijn maar ook over een groot marktpotentiëel beschikken. Cor loopt de halve dag met zijn tong uit zijn mond heen en weer te rennen om alle kikkers in de kar te houden en de contacten met Masc en andere leveranciers warm te houden. Good stuff!

Dat was het weer voor deze week! Tot snel!

Bas